Ensimmäisenä kuussa

Kino Ylläs torstaina 5.9. kello 23.55 Ihmisen Rinki

ENSIMMÄISENÄ KUUSSA – First Man

Ensi-ilta: 12.10.2018
Ikäraja: 12
Pituus: 141 min.
Ohjaus:Damien Chazelle
Käsikirjoitus: Josh Singer
Näyttelijät: Ryan Gosling, Claire Foy, Jason Clarke, Kyle Chandler, Corey Stoll, Ciaran Hinds, Christopher Abbott, Patrick Fugit, Lukas Haas
Perustuu James R. Hansenin kirjaan
Genret: Draama

Ensimmäisenä Kuussa on vavahduttava tarina ensimmäisestä miehitetystä matkasta Kuun pinnalle. Sen keskiössä ovat astronautti Neil Armstrong (Ryan Gosling) ja Apollo 11 -lentoa edeltäneet tapahtumat 1960-luvulla. Armstrongin näkökulmasta kerrottu, intiimi ja syvällinen kuvaus perustuu hänen elämäkertaansa. Kuvatessaan yhtä ihmiskunnan suurimmista saavutuksista elokuva käsittelee myös uhrauksia, joita Armstrong, hänen perheensä ja kollegansa joutuivat tekemään sitä tavoitellessaan.

Ensimmäisenä Kuussa -elokuvan takana ovat kuudella Oscar®-palkinnolla palkitun, huippusuositun La La Landin tekijät, Oscar®-palkittu ohjaaja Damien Chazelle ja tähti Ryan Gosling. Sen on käsikirjoittanut Oscar®-voittaja Josh Singer (Spotlight) James R. Hansenin kirjan pohjalta. Elokuvan ovat tuottaneet Wyck Godfrey ja Marty Bowen (Twilight-elokuvasarja, Tähtiin kirjoitettu virhe) tuotantoyhtiönsä Temple Hill Entertainmentin alaisuudessa sekä Chazelle ja Isaac Klausner (Tähtiin kirjoitettu virhe). Vastaavina tuottajina toimivat Steven Spielberg, Adam Merims ja Singer. DreamWorks Pictures on yksi elokuvan rahoittajista.

Muualla verkossa: