fbpx
Napapiirin Sankarit

Julieta

Kellokas torstaina kello 19

Ohjaaja: Pedro Almodóvar
Pääosissa: Adriana Ugarte, Emma Suaréz, Priscilla Delgado, Rossy de Palma, Michelle Jenner, Dario Grandinetti
Lajityyppi: Draama
Levittäjä: Oy Future Film Ab
Ensi-ilta: 12.8.2016
Kesto: 1h 39 min
Ikäraja: K12
Liput: aikuiset 10 €.

Traileri täältä:

Elokuvasta:

Pedro Almodóvarin uusi elokuva on draama naisista, rakkaudesta ja särkyneistä sydämistä. Julieta asuu Madridissa tyttärensä Antían kanssa. Molemmat naiset surevat Xoanin, Antían isän ja Julietan aviomiehen, kuolemaa. Toisinaan suru lähentää ihmisiä, joskus se ajaa heidät erilleen.

Kun Antía täyttää kahdeksantoista vuotta, hän hylkää äitinsä sanaakaan sanomatta. Julieta etsii häntä kaikkialta, kaikin keinoin. Julietalle selviää ainoastaan se, miten vähän hän tyttärestään tietää.

Julieta on elokuva äidin kamppailusta epätietoisuutta vastaan. Se on myös kertomus kohtalosta, syyllisyydestä ja siitä käsittämättömästä mysteeristä, joka saa meidät hylkäämään rakastamamme ihmiset, pyyhkimään heidät elämästämme kuin he eivät koskaan olisi merkinneet meille mitään. Kuin heitä ei olisi koskaan ollut olemassakaan.

Pedro Almodóvar on käsikirjoittanut elokuvan Alice Munron kolmen novellin pohjalta. Novellit on julkaistu teoksessa Karkulainen: Kertomuksia (Runaway, 2004). Vanhemman Julietan roolissa nähdään Emma Suaréz, nuorempaa Julietaa näyttelee Adriana Ugarte. Tuotannosta vastaa El Deseo ja Agustín Almodóvar. Musiikin on säveltänyt Almodóvarin pitkäaikainen luottosäveltäjä, Alberto Iglesias.

Julieta oli osa Cannesin elokuvajuhlien arvostettua pääkilpasarjaa toukokuussa 2016.

Lue lisää: