fbpx
Napapiirin Sankarit

Paha poliisi

Kellokas 2.9.2017 kello 17

Kesto: tulossa
Ikäraja: ?
Genre: Dokumentti, kotimainen
Hinta: 10 €
Ohjaus: Pekka Lehto
Tuottaja: Hannu-Pekka Vitikainen

Elokuvassa tarinansa kertovat henkilöt, jotka poliisi yritti rekrytoida tietolähteiksi. He paljastavat mikä oli seuraus, kun he eivät ryhtyneet poliisin vasikoiksi.
Poliisipäällikkö Jari Aarnio tunnustaa saaneensa puoli miljoona käteistä rahaa virolaiselta Veikolta. Kun entinen mafia-mies vahvistaa oikeudelle poliisipäällikön kertomuksen todeksi, Aarnio vastaa, että syyttäjän kutsuma mies on “väärä Veiko”.

Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Pekka Lehto (Ulvilan murhamysteeri, Epäilyksen varjossa) ja kuvannut ja tuottanut Hannu-Pekka Vitikainen Zone2 Pictures Oy:lle, joka myös levittää elokuvan. Elokuva on osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa ja sitä ovat rahoittaneet Suomen elokuvasäätiö, AVEK ja Yle.

Elokuva saa Suomen teatteriensi-iltansa 1.9.2017.

Suomen poliisin korruptiosta kertovan Paha poliisi -elokuvan ensimmäinen traileri julkaistu

Pekka Lehdon ohjaaman elokuvan, Paha Poliisi, ensimmäinen traileri on julkaistu. Paha poliisi on Lehdon kolmas elokuva, joka kysyy onko maamme oikeusvaltio. Viranomaistoiminnan pitäisi olla läpinäkyvää ja lakiin perustuvaa, mutta elokuva paljastaa poliisin ja mafian väliset yhteydet.

”Elokuva kuvaa sitä mitä suomalaiselle oikeusvaltiolle on tapahtumassa.
Aarnioon kohdistuva laaja rikosvyyhti ja sen käsittely avasi lainvastaiset toimintatavat, joista emme ole aikaisemmin tienneet. Kyseessä on korkeassa asemassa oleva poliisivirkamies, jonka toimivaltuudet ovat olleet laajat. Kuinka pitkään viranomaisten laiton toiminta on kestänyt ja kuka sen on siunannut”, kysyy ohjaaja Pekka Lehto.