fbpx
Napapiirin Sankarit

Jäljet

JÄLJET – Pokot (Spoor)

Kellokas 1.9.2017 kello 19.

Ensi-ilta: 28.07.2017
Kesto: 2 h 08 min
Ohjaus: Agnieszka Holland
Käsikirjoitus: Olga Tokarczuk ja Agnieszka Holland, Tokarczukin romaanin Drive Your Plough Over the Bones of the Dead pohjalta
Näyttelijät: Agnieszka Mandat, Wiktor Zborowski, Jakub Gierszal, Miroslav Krobot
Ikäraja: 12
Genre: Draama, jännitys
Hinta: 10 €

Duszejko on jäänyt eläkkeelle rakennusinsinöörin virastaan, mutta toimii vielä opettajana kylän koulussa. Harmaahapsisen, keskellä metsää asuvan herttaisen naisen sydän sykkii eläimille ja hänen sieluaan viiltää jatkuva metsästäminen seudulla, jossa metsästysharrastus peritään jo äidinmaidossa. Duszejko onkin tämän tästä napit vastakkain yhden jos toisen metsästäjän kanssa ja kiireesti kielimässä poliisille salametsästyksestä, aina kun siihen on vähänkin aihetta. Kun naisen omat koirat eräänä päivänä katoavat, ei peloton Duszejko kaihda keinoja lähtiessään vihollistensa jäljille ja saattaakseen heidät varsin tukaliin oltaviin.
Maineikkaan puolalaisohjaajan Agnieszka Hollandin JÄLJET on jokaisen eläinrakkaan elokuvavalinta ja metsästäjän painajainen. Se tulvii ekoa, vegeä ja ennen kaikkea hurmaavaa naisenergiaa ja -anarkiaa. Elokuva oli tämänvuotisen Berliinin elokuvafestivaalin kilpasarjan kirkkainta kärkeä ja voitti uusia näkökulmia avaavalle elokuvalle suunnatun Alfred Bauer -palkinnon.

Traileri: