fbpx
Napapiirin Sankarit

Tyhjiö

Lauantaina 8.9.2018 klo 18
Kellokas
ENNAKKONÄYTÖS

Ensi-ilta: 28.09.2018
Ikäraja: 12
Pituus: 97 min.
Ohjaus: Aleksi Salmenperä
Käsikirjoitus: Aleksi Salmenperä
Näyttelijät: Mm. Laura Birn, Tommi Korpela, Hannu-Pekka Björkman, Matleena Kuusniemi, Minna Haapkylä, Kaija Pakarinen, Kari Heiskanen, Pihla Viitala
Kuvaus: Pietari Peltola, Peter Flinckenberg F.S.C., Heikki Färm F.S.C.
Pukusuunnittelu: Riitta Röpelinen
Maskeeraussuunnittelu: Mari Vaalasranta
Leikkaus: Samu Heikkilä
Äänisuunnittelu: Tuomas Klaavo
Musiikki: Ville A. Tanttu
Tuottaja: Aleksi Salmenperä
Vastaavat tuottajat: Misha Jaari, Mark Lwoff
Osatuottajat: Samu Heikkilä, Laura Birn, Tommi Korpela, Tuomas Klaavo, Artturi Mutanen, Jani Lehtinen
Tuotanto: Oy Bufo Ab, Sahadok Oy
Genret: Draama, Komedia
Liput: 15 €

Eeron (Tommi Korpela) kirjailijanura on tukevassa laskussa, ja uuden romaanin kirjoittaminen sakkaa pahasti. Pihla (Laura Birn) on kunnianhimoinen näyttelijä kansainvälisen läpimurron kynnyksellä. Kumpikaan ei ole valmis tinkimään urastaan, vaikka parisuhde voi huonommin kuin koskaan.

Eero päätyy erikoisiin ja epätoivoisiinkin ratkaisuihin saattaakseen uransa uudelleen lentoon. Määrätietoinen Pihla päättää sovittaa yhteen näyttelijäntyön ja uuden roolinsa tuoreena äitinä. Mutta mahtuvatko suuret suunnitelmat samaan suhteeseen? Eero ja Pihla etsivät tahoillaan vastauksia muun muassa Inarista, Havannasta ja Hollywoodista.

Tyhjiö on Aleksi Salmenperän (mm. Jättiläinen 2016, Häiriötekijä 2015) kipeällä tavalla riemukas elokuva onnistumisen hinnasta ja epäonnistumisen tuskasta. Se nauraa lämmöllä työnteon ja taiteen totisuudelle sekä hetkille, jolloin toinen ei vain tajua.