Maanantaina 10.9.2018 kello 15–20 Kellokas

Lyhytelokuvat esitetään 2–3 kertaa. 

Lyhytelokuva 
Genre: Draama
Kesto: 10 minuuttia
Tuotantovuosi 2017

Ohjaus, tuotanto ja leikkaus: Samuli & Santeri Tiilikainen
Käsikirjoitus: Miika Vähämaa & Santeri Tiilikainen
Kuvaus ja värimäärittely: Samuli Tiilikainen
Valaisu: Onni Vakkuri
Äänitys: Rose Juuti
Maskeeraus: Heini Tetri
Äänimiksaus: Tommi Laaksonen

ROOLEISSA:
Riku: Miika Vähämaa
Milja: Eeva-Leena Malander
Lauri: Ilari Tiilikainen
Äiti: Marju Lehtinen
Pastori: Esko Vaismaa
Lapsi:Viljami Vähämaa

Vakavasti sairas nuori mies makaa sairaalan pedillä läheistensä ympäröimänä. Lähestyvän kuoleman odotus täyttää hänen viimeiset hetkensä muistoilla ja vaihtuvilla tunnetiloilla.

 

Tuotantoyhtiö Tiilikainen Brothers perustettiin vuonna 2015.

Tavoitteenamme on tehdä omaperäisiä, merkityksellisiä ja visuaalisesti vaikuttavia elokuvia. Lähdimme liikkeelle käytännössä täysin nollasta, mutta olemme askel askeleelta kasvattaneet projektiemme vaatimustasoa ja hankkineet määrätietoisesti yhä parempaa teknistä kalustoa. Tavoitteenamme on nousta ammattimaiseksi tuotantoyhtiöksi, jotta käytössä olevat resurssit mahdollistavat kaikkien lukemattomien ideoittemme kehittelyn.

Olemme todellisia leffafriikkejä ja se muodostaa pohjan kaikelle tekemisellemme. Nykyleffojen lisäksi harrastamme myös elokuvan historiaa ja näemme sen todellisena aarreaittana, josta nykyiset elokuvantekijät voivat ammentaa ilmaista oppia. Mykkäkaudelta lähtien monet ohjaajamestarit ovat antaneet oman panoksensa tämän upean taidelajin kehittämiseksi. Jotta fanittamiemme ohjaajien lista ei paisuisi järjettömyyksiin, mainitaan nimeltä ainoastaan Charles Chaplin, Sergio Leone, Stanley Kubrick, Francis Coppola sekä nykyisistä lahjakkuuksista Alejandro Inarritu, Nicolas Winding Refn ja Damien Chazelle. Näitä kaikkia ohjaajia yhdistää heidän poikkeuksellinen kykynsä yhdistää sisällölliset ideat visuaalisesti vaikuttavaan ilmaisuun.

Elokuvanteko on ennen kaikkea yhteistyötä. Me veljekset ohjaamme, tuotamme ja teemme monet muutkin asiat yhdessä, kuitenkin niin että teknisellä puolella vastuu on enemmän Samulilla ja sisältöpuolella Santerilla. Pyrimme keräämään projekteihimme ihmisiä, jotka ovat paitsi lahjakkaita, myös yhteistyökykyisiä. Tiilikainen Brothersin projekteissa työskennellään tasa-arvoisessa ja keskinäisen kunnioittamisen hengessä, jossa vaatimustaso ja tehtävät asetetaan kunkin työntekijän kykyjen mukaisiksi.

Lisätietoa Tuotantoyhtiö Tiilikainen Brothersista.