Maanantaina 10.9. kello 10 ja 11.30 (koululaisnäytökset, ja muutamia lippua myydään ovelta), sekä
tiistaina 11.9.2018 kello 11.30 Kellokas

LasseMajas detektivbyrå – Det första mysteriet 

Ensi-ilta: 10.08.2018
Ikäraja: 7
Pituus: 89 min.
Ohjaus: Josephine Bornebusch
Käsikirjoitus: Henrik Engström, Mattias Grosin
Näyttelijät: Ester Vuori, Frank Dorsin, Johan Rheborg, Katrin Sundberg, Tomas Norström, Lotta Tejle, Jonas Karlsson.
Suomenkielisen ääniversion ovat ohjanneet Joonas & Bruno Lähteenmäki.
Suomiääninä kuullaan: Rasmus Kärkkäinen (Lasse), Esteri Seppälä (Maija), Anne Aitolehti (rehtori), Carla Rindell (kirjastonhoitaja), Jari Salo (englanninopettaja), Markus Niemi (talkkari), Markus Bäckman (liikkaope ja poliisimestari)

Ohjaus: Josephine Bornebusch
Kuvaus: Mats Axby
Lavastus: Cian Bornebusch
Käsikirjoitus: Eva Jungman Jansson
Puvustus: Clara Ahlström
Maskeeraaja: Jenny Fred
Tuottaja: Pontus Sjöman
Linjatuottaja: Hanna Lundmark
Post-production: Håkan Karlsson
Leikkaus: Sarah Patient Nicastro
Genret: Koko perheen
Liput: 10 €/ 7€

Lasse-Maijan etsivätoimisto: Ensimmäinen arvoitus -elokuva tuo suositun lasten dekkarisarjan ensimmäistä kertaa valkokankaille suomeksi puhuttuna. Elokuva kertoo miten kaikki sai alkunsa: miten Lasse ja Maija tapaavat, ja mikä on ensimmäinen arvoitus joka saa heidät perustamaan oman etsivätoimistonsa.

Seikkailu alkaa, kun arvokas Hammarabin kirja varastetaan Vallilan koulusta. Kirja pitää sisällään salaisuuden, ja pian kaikki koulussa ovat epäiltyjä: arveluttava talkkari, liikunnanopettaja tiukassa jumppa-asussaan, omituinen kirjastonhoitaja, jopa rehtori Brynolfsson! Juoni tiivistyy, ja Lasse ja Maija ovat hankalan pulman edessä. Onnistuvatko he ratkaisemaan ihka ensimmäisen arvoituksensa?

Elokuvan on ohjannut Solsidanista tuttu Josephine Bornebusch ja rooleissa nähdään mm. Jonas Karlsson (Vadelmavenepakolainen), Johan Rheborg (Solsidan) sekä mainiot lapsinäyttelijät Ester Vuori ja Frank Dorsin. Lasse-Maijan etsivätoimisto -kirjasarjan on kirjoittanut Martin Widmark, joka on yksi Ruotsin suosituimmista lastenkirjailijoista. Kirjasarja on helppolukuinen ja jännittävä dekkarisarja. Kirjat ovat voittaneet monia palkintoja Ruotsissa. Suomessakin suosittua sarjaa julkaisee Tammi.

Muualla verkossa:
IMDb – Internet Movie Database