Mikä on Kino Ylläs 

Kino Ylläs – Elokuvia taivasalla on Ylläksen oma elokuvafestivaali. Sen järjestää Elokuvakerho Napapiirin Sankarit yhteistyössä Metsähallituksen Luontokeskus Kellokkaan kanssa.

Aamupäivästä alkuiltaan elokuvia katsotaan luontokeskuksen auditoriossa, jossa on 134 paikkaa.  Myöhemmin illalla, kun on tarpeeksi pimeää, siirrytään n. 750-paikkaiseen ulkoilmateatteri Ihmisen Rinkiin, joka sijaitsee Äkäslompolon puoleisen hiihtokeskuksen parkkipaikkojen alapuolella.

Elokuvan katsominen pimeässä syysillassa, tunturin kupeessa on uskomattoman hieno elämys. Viileään syysiltaan ja yöhön tulee kuitenkin pukeutua lämpimästi. Toppapuvut, makuupussit ja kelkkahaalarit eivät ole liioiteltuja. Sateen sattuessa puetaan päälle sadetakit.

Luonnon omat tehosteet tuovat näytöksiin ainutlaatuisen tunnelmansa. Tuulen humina, tähtitaivas, kuu, revontulet ja jopa lumisade, kaikki ovat mahdollisia, kaikkia on kokeiltu, eikä yhtään näytöstä ole tarvinnut sään takia peruuttaa.

Luontokeskuksessa ovat tarjolla Kahvila Villi Pohjolan palvelut, Kino Ylläksen aikaan kello 19 asti.
Ihmisen Ringissä palvelee Kesängin Keitaan kahvio  iltanäytöksissä aina yönäytöksien alkuun asti. Tarjolla pientä purtavaa mm. höyrymakkaraa, lohileipää, marjapiirakkaa sekä teitenkin juotavaa kuten kahvia, teetä, olutta, skumppaa ja kuumaa totia ja tottakai minttukaakaota.

Tapahtumaa tukevat Kolarin Kunta, Ylläksen Matkailuyhdistys, paikallislehdet Kuukkeli ja Luoteis-Lappi sekä Tunturi-Lapin Kirjapaino. 

#kinoyllas

#kinoylläs #kinoyllas #ylläs #yllas