fbpx

Lauantai 12.9.2020

Lauluja rakkaudesta
Kellokas, klo 17

Ensi-ilta: 07.08.2020
Ikäraja: Ei tiedossa
Pituus: 70 min.
Ohjaus: Anu Kuivalainen
Käsikirjoitus: Anu Kuivalainen
Näyttelijät:Dokumentissa mukana: Ritva Oksanen, Sirkka & Yki, Ahti & Paavo, Raija, Maricca & Antti, Risto&Pirjo
Tuottaja: Marianne Mäkelä /Bonsai Films Oy 2020
Kuvaus: Saija Mäki-Nevala, Marita Hällfors F.S.C, Jarkko T. Laine F.S.C, Mauri Lähdesmäki
Lauluja runojen esitys: Ritva Oksanen
Piano ja sovitus: Pedro Hietanen
Genret: Dokumentti

Mitä rakkaudelle tapahtuu, kun ihminen vanhenee? Lauluja rakkaudesta on Anu Kuivalaisen dokumenttielokuva uuden rakkauden innosta, pitkän kumppanuuden vahvuudesta, yksin elämisen onnesta – rakkaudesta kaikkine kasvoineen.

Lauluja rakkaudesta piirtää kuvan kypsän iän rakkaudesta eri muodoissaan. Ritva Oksasen esittämät laulut ja runot kietovat yhteen kuuden erilaisen rakkauden tarinan. Tuoretta avioparia yhdistää karaoke, intohimo ja puiden kaataminen. Leski rakentaa elämäänsä uudelleen menetyksensä jälkeen. Elämästään nauttiva nainen seurustelee 20 vuotta nuoremman miehen kanssa ja epäilee voiko sitä kutsua rakkaudeksi. Miesparin pitkä suhde on kantanut läpi vaikeuksien ja kantaa yhä vaikka terveys heikkenee. Teatterineuvos Ritva Oksanen nauttii vapaudestaan; tekee töitä, nostaa painoja eikä halua parisuhdetta. Mies saattaa dementoituneen vaimonsa hoivakotiin tietäen, että aika kuluu vähiin. Lauluja rakkaudesta on rohkea ja voimaannuttava katse rakkauteen ja vanhuuteen.


Näkemiin Neuvostoliitto

Ensi-ilta: 10.07.2020
Ikäraja: 12
Pituus: 86 min.
Ohjaus: Lauri Randla
Käsikirjoitus: Lauri Randla
Näyttelijät: Johannes – Niklas Kouzmitchev
Äiti – Nika Savolainen
Vera – Elene Baratashvili
Mummo – Ülle Kaljuste
Vaari – Tõnu Oja
Kolja-setä – Pääru Oja
Lidia – Jekaterina Novosjolova

Käsikirjoitus ja ohjaus: Lauri Randla
Kuvaus: Elen Lotman ESC
Lavastussuunnittelu: Jaana Jüris
Pukusuunnittelu: Mare Raidma
Maskeeraussuunnittelu: Gristina Pahmann
Leikkaus: Leo Liesvirta, Andres Hallik
Äänisuunnittelu: Karri Niinivaara
Musiikki: Lauri Randla
Tuottajat: Peeter Urbla / Exitfilm, Misha Jaari ja Mark Lwoff / Bufo
Genret:Draama, Koko perheen, Komedia

Nurinkurinen Tarkkisten perhe natisee liitoksissaan, ja Neuvostoliitto murenee taustalla. Perheen poika Johannes on aikuistumisen kynnyksellä, mutta voimakastahtoisen isoäidin ja lännessä töissä käyvän äidin välissä on vaikea kasvaa yhtä aikaa kunnon neuvostokansalaiseksi ja itsenäiseksi miehenaluksi. Onnen Johannes löytää roihuavasta ensirakkaudesta – ja äidin mukana Suomesta Neuvosto-Viroon kantautuvista leluista ja makeisista.

Lämpimän nostalgian ja tunnettujen neuvostoiskelmien sävyttämä Näkemiin Neuvostoliitto kuvaa humoristisesti inkerinsuomalaisen perheen arkea suurvallan murroksen ja yhteiskunnallisen myrskyn silmässä. Salaiseen uraanijalostamokaupunkiin sekä 80- ja 90-luvun taitteen Tallinnaan sijoittuva lennokas draamakomedia avaa ikkunan naapurimaamme poikkeuksellisiin vuosiin idän ja lännen välissä. Elokuva perustuu inkerinsuomalaisen ohjaaja Lauri Randlan omiin lapsuudenkokemuksiin.


Viimeiset – Viimased – The Last Ones

Ihmisen Rinki kello 21.
Portit avataan viimeistäänkello 20.
Liput 20 €

Vierainamme lauantaina näyttelijä Tommi Korpela, käsikirjoittaja Heikki Huttu-Hiltunen, tuottaja Katrin Kissan, näyttelijä Laura Birnin sekä toivottavasti ohjaaja Veiko Õunpuu.

Elokuva on kuvattu mm. Ylläksellä, Kolarissa, Muoniossa, Enontekiöllä, Norjassa ja Virossa. Se.on tehty Virolais-Suomalaisena yhteistyönä, ja Lapin elokuvakomissio auttoi tuotantoa muun muassa kuvauspaikkojen, paikallisen työryhmän ja palveluntarjoajien etsimisessä.
Lauantain näytökseen myyntiin tulee 450 lippua.

Elokuvantekijöitä paikalla myös lauantaina!

Ensi-ilta: 27.11.2020
Ikäraja: 16
Pituus: 117 min.
Ohjaus: Veiko Õunpuu
Käsikirjoitus: Heikki Huttu-Hiltunen, Eero Tammi ja Veiko Õunpuu
Näyttelijät: Laura Birn, Tommi Korpela, Pääru Oja, Elmer Bäck, Samuli Edelmann, Sulevi Peltola, Jarkko Lahti
Kuvaus: Sten-Johan Lill E.S.C.
Lavastus: Otso Linnalaakso
Pukusuunnittelu: Jaanus Vahtra
Maskeeraussuunnittelu: Kaire Hendrikson
Leikkaus: Wouter van Luijn ja Xander Nijsten
Äänisuunnittelu: Mark Glynne
Sävellys: Sven Grünberg
Tuottaja: Kartin Kissa, Mark Lwoff, Misha Jaari ja Ellen Havenith
Tuotanto: Homeless Bob (Viro), Bufo (Suomi), PRPL (Hollanti)
Genret: Suomalais-Virolainen, Draama, Western

Viimeiset on kansainvälistä mainetta nauttivan Veiko Õunpuun ohjaama moderni western, jonka tapahtumat sijoittuvat Lapin kesyttömille tunturialueille. Nuori kaivosmies Rupi (Pääru Oja) aikoo tuntureita louhimalla kaapia kasaan tarpeeksi rahaa karistaakseen kaivoskylän tukahduttavat tomut ikuisiksi ajoiksi jaloistaan. Mutta työt kaivoksessa seisovat, koska Rupin isä, vanha poromies (Sulevi Peltola), kieltäytyy myymästä maitaan. Kaiken lisäksi ”Kalastajana” tunnettu juonitteleva kaivospomo (Tommi Korpela) iskee silmänsä Rupin parhaan kaverin Lievosen (Elmer Bäck) naisystävään Riittaan (Laura Birn), johon Rupikin on salaa rakastunut. Elämä kaivoskylässä on vaarallista, ja tapahtumat vievät hetki hetkeltä kohti lopullista sortumista. Rupin on tehtävä valinta: minne ja kenelle hän kuuluu? Isiensä maille, alkukotiin tuntureille, vai itsekkäiden pyrkimysten kylmään maailmaan?


Rattiraivo – Unhinged

Ihmisen Rinki kello 23.55
Liput 15 €

Ensi-ilta:31.07.2020
Ikäraja:16
Pituus:90 min.
Ohjaus:Derrick Borte
Käsikirjoitus:Carl Ellsworth
Näyttelijät: Russell Crowe, Caren Pistorius, Jimmi Simpson, Gabriel Bateman
Genret: Jännitys

Oscar® -voittaja Russel Crowen tähdittämä psykologinen trilleri kiihdyttää suoraan päin kaikkien liikenteessä joskus kohtaamaa tunnetta, rattiraivoa, ja näyttää samalla mihin täysin pitelemätön liikenneraivo voi äärimmillään johtaa. Rachel (Caren Pistorius) on myöhässä sovitusta aikataulusta ja kohtaa sattumalta ajomatkallaan hänen eteensä liikennevaloihin pysähtyneen kuskin (Crowe). Pahaa aavistamaton kohtaaminen muuttuu pian Rachelin pahimmaksi painajaiseksi. Mies päättää antaa Rachelille opetuksen ja Rachel ymmärtää, että hänen läheistensä henki on vaarassa. Alkaa hengästyttävä ajojahti, jossa ei ole aikaa jarruttaa.

 Save as PDF