fbpx

Lauantai 5.9.2020

Risto Räppääjä ja väärä Vincent

Kellokas kello 14.
Ennakkonäytös

Ensi-ilta: 09.10.2020
Ikäraja: Sallittu
Pituus: 86 min.
Ohjaus: Maria Sid
Käsikirjoitus: Sinikka Nopola, Tiina Nopola, Josefina Rautiainen ja Maria Sid
Näyttelijät: Risto Räppääjä – Silmu Ståhlberg
Nelli Nuudelipää – Lumi Kallio
Rauha Räppääjä – Minka Kuustonen
Pakastaja-Elvi (Elvi Räppääjä) – Jenni Kokander
Lennart Lindberg – Ylermi Rajamaa
Doris Saastamoinen – Kristiina Halttu
Rolf Riukupelto – Mika Nuojua
Hercule Poironen, vahtimestari – Eero Ritala
Museonjohtaja Ellen – Pirjo Lonka
Poliisipäällikkö – Carl-Kristian Rundman
Taidetutkija van Houten – Jari Litmanen
TV-toimittaja – Arvi Lind
Genret: Koko perheen

Rauha Räppääjä saa merkillisen ennustuksen, jonka mukaan hänen lähipiirissään on jälleensyntynyt nero. Löytäessään Riston piirustuksen Rauha on varma, että Risto on jälleensyntynyt Vincent van Gogh, sillä Risto käyttää värejä vauhdikkaasti ja hänellä on punainen tukka. Elvikin innostuu ajatuksesta menestyksen toivossa.

Rauha päättää esitellä Riston piirustuksen taidemuseon johtajalle, joka yllättäen tarjoutuu viemään Riston kotiinsa opiskelemaan piirtämistä. Kun Ristoa ei kuulu takaisin taidemuseon johtajan luota, Nellin ja Lennartin epäilykset heräävät. Samaan aikaan ilmenee outo sattuma: Suomesta löytyy van Goghin maalauksen luonnos!

Jännittävä tapahtumasarja käynnistyy ja vie ensin Riston ja sitten Nellin sekä Lennartin huvilaan, jota isännöi salaperäinen pariskunta. Mutta miksi Rauhaa ja Elviä epäillään taideväärentäjiksi? Onneksi taidemuseon vahtimestari Herkules Poironen on innokas harrastajasalapoliisi ja auttaa Ristoa ja Nelliä arvoituksen ratkaisemisessa.


Yhteinen sävel
Military Wives – Sångklubben

Kellokas klo 16

Ensi-ilta: 04.09.2020
Ikäraja: Sallittu
Pituus: 113 min.
Ohjaus: Peter Cattaneo
Käsikirjoitus: Rosanne Flynn, Rachel Tunnard
Näyttelijät: Kristin Scott Thomas, Sharon Horgan, Greg Wise, Jason Flemyng, Emma Lowndes, Gaby French, Lara Rossi, Amy James-Kelly, India Ria Amarteifio

Rakastetun brittikomediaklassikon Housut pois! ohjaaja Peter Cattaneo tuo jälleen valkokankaille koskettavan ja viihdyttävän tarinan siitä, miten kaikki on mahdollista, kun uskalletaan puhaltaa yhteen hiileen.

Englantilaisessa sotilastukikohdassa asuville naisille huoli rintamalle lähtevistä puolisoista on arkipäivää. Määrätietoinen Kate (Kristin Scott Thomas) ja elämäniloinen Lisa (Sharon Horgan) yrittävät keksiä koko joukolle yhteistä tekemistä. Ompeluseurat ja lukupiirit eivät ota tulta alleen, joten kaksikko päättää kokeilla kuorolaulua.

Alkutaival ei suju ilman yhteentörmäyksiä. Katen mielestä kuoron pitäisi laulaa klassisista musiikkia mahdollisimman puhtaasti, kun taas Lisa ehdottaa pop-kappaleita, joiden sanat kaikki osaavat. Vähitellen härkäpäiset naiset alkavat löytää toisistaan uusia puolia. Kate suree kaatunutta poikaansa, ja Lisan kapinoivan tyttären ansiosta hän saa yllättävällä tavalla tukea tuskansa kantamiseen.

Kuoro alkaa hiljalleen soida yhä varmemmin, ja samalla syntyy yhteinen tavoite: päästä esiintymään Lontoon Royal Albert Hallissa järjestettävään konserttiin. Lämminhenkinen ja tunteellinen elokuva Yhteinen sävel pohjautuu tositapahtumiin ja Iso-Britanniassa huippusuosioon nousseeseen musiikki-ilmiöön.


Anerca – elämän hengitys

Kellokas klo 18

Ensi-ilta: 28.08.2020
Ikäraja: 7
Pituus: 86 min.
Ohjaus: Markku ja Johannes Lehmuskallio
Käsikirjoitus: Markku Lehmuskallio ja Johannes Lehmuskallio
Kuvaus: Johannes Lehmuskallio ja Markku Lehmuskallio
Leikkaus: Markku Lehmuskallio ja Johannes Lehmuskallio
Äänisuun:nittelu: Martti Turunen
Animaatio Kati Bondestam ja Sanna-Mari Pirkola
Musiikki: Akkalu, Henryk Górecki, Kristiina Ilmonen, Anna-Kaisa Liedes,
Meredith Monk, Sainkho Namtchylak, Arvo Pärt, Matti Raivio ja
Timo Väänänen
Rahoittava TV-yhtiö Yleisradio TV1
Rahoitus Suomen elokuvasäätiö, AVEK Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus ja International Sámi Film Institute
Tuotanto Giron Filmi Oy 2020
Levitys: Pirkanmaan elokuvakeskus/Juha Elomäki
Genret: Dokumentti

Vision du Reel- festivaaleilla 2020 -Jury Prize Région du Nyon -Most innovative feature film (10.000 CHF)- palkittu elokuva!

Elokuva kertoo pohjoisella napapiirillä Suomen, Ruotsin, Norjan, Grönlannin (Tanska),

Kanadan, Alaskan (Yhdysvallat) ja Venäjän valtioiden rajojen sisäpuolella elävistä alkuperäiskulttuureista. Nämä kulttuurit eivät ole näitä rajoja piirtäneet. Oikeuksia on loukattu. Esi-isiltä peritty elämäntapa on pääosin nujerrettu, mutta ihmisten sisäistä maailmankuvaa ei ole onnistuttu tuhoamaan, ei ainakaan vielä.

Anerca on elokuva arktisen alueen alkuperäiskansojen hengityksestä. Hengitystä on kahdenlaista, on elämää ylläpitävää hengitystä ja olemassa oloa ilmaisevaa hengitystä.

Inuiittien kielessä runon synnyttämistä merkitsevä sana on sama sana kuin sana hengittää. Sana on johdannainen sanasta anerca. Anerca merkitsee sielua, elämän hengitystä.

Kun henkilö, yhteisö tai kansa hengittää olonsa riemua tai tuskaa, se ilmituo jotain, joka on irti arkipäivästä tai on syvällä arkipäivässä ja, joka on hengittäjälle tärkeätä, se on elämän hengitystä. Elokuvassa Anerca arktiset kansat hengittävät.


Metsäjätti – 2. ENNAKKONÄYTÖS

Ihmisen Rinki, kello 21

Ensi-ilta: 11.09.2020
Ikäraja: 7
Pituus: 88 min.
Ohjaus: Ville Jankeri
Käsikirjoitus: Ville Jankeri ja Timo Turunen (perustuu Miika Nousiaisen romaaniin)
Näyttelijät: Jussi Vatanen, Hannes Suominen, Sara Soulié, Anu Sinisalo, Tommi Korpela, Anna-Riikka Rajanen ja Tomi Alatalo
Genret: Kotimainen, Draama

Ylennys mielessään Pasi ottaa vastaan tehtävän tehostaa vaneritehtaan toimintaa synnyinseudullaan. Asiat mutkistuvat, kun Pasi (Jussi Vatanen) kohtaa tehtaalla lapsuudenystävänsä Jannen (Hannes Suominen). Ennen kuin tehtaan kohtalo on selvillä, kuunnellaan metallia, tehdään politiikkaa, punnitaan ystävyys ja kohdataan menneisyys. Ehtii Pasi perustaa perheenkin Lindan (Sara Soulié) kanssa. Metsäjätti perustuu Miika Nousiaisen samannimiseen menestysromaaniin.

Metsäjätti ennakkonäytöksessä Kino Ylläksessä


The Invisible Man

Ihmisen Rinki YÖNÄYTÖS klo 23.55

Ensi-ilta: 28.02.2020
Ikäraja: 16
Pituus: 124 min.
Ohjaus: Leigh Whannell
Käsikirjoitus: Leigh Whannell
Näyttelijät: Elisabeth Moss, Aldis Hodge, Storm Reid, Harriet Dyer, Oliver Jackson-Cohen
Tuotanto: Jason Blum, Kylie du Fresne
Vastaavat tuottajat: Leigh Whannell, Beatriz Sequeira, Charles Layton, Rosemary Blight, Ben Grant, Couper Samuelson, Jeanette Volturno
Genret: Kauhu

Se mitä et näe, voi satuttaa sinua. Cecilia Kass (Emmy-voittaja Elisabeth Moss, Us, The Handmaid’s Tale) on irtautumassa suhteesta väkivaltaiseen ja kontrolloivaan mieheen. Hänen sisarensa, ystävänsä ja teini-ikäinen tyttärensä auttavat häntä pakenemaan keskellä yötä ja piiloutumaan.

Kun entinen miesystävä yllättäen kuolee oman käden kautta ja jättää tälle mittavan perinnön, Cecilia epäilee huijausta. Oudot yhteensattumat muuttuvat pian hengenvaarallisiksi ja pian hänen läheisensä ovat uhattuna. Cecilian mielenterveys alkaa rakoilla, kun hän yrittää epätoivoisesti todistaa, että hänen kannoillaan on joku, jota kukaan ei näe. The Invisible Man on kylmäävä moderni versio Universalin klassisen hirviöhahmogallerian tarinasta.


 Save as PDF