fbpx

Maanantai 7.9.2020

Tuulten taottu maa –
Tuulte tahutud maa

Kellokas klo 13
Ensi-ilta: 17.07.2020
Ikäraja: Sallittu
Pituus: 61 min.
Ohjaus: Joosep Matjus
Käsikirjoitus: Joosep Matjus, Rein Kuresoo, Atte Henriksson
Viro 2018
Ohjaus: Joosep Matjus
Kuvaus: Joosep Matjus, Atte Henriksson, Jan Henriksson
Leikkaus: Katri Rannastu
Käsikirjoitus: Joosep Matjus, Rein Kuresoo, Atte Henriksson
Tuottajat: Riho Västrik, Katri Rannastu, Atte Henriksson
Tuotanto: WildKino
Suomenkielinen puhe: Marko Putkonen
Levitys: Pirkanmaan elokuvakeskus/Juha Elomäki
Osatuotanto: Marco Polo AG (Germany)
Genret: Dokumentti, Koko perheen

Tuulten taottu maa kertoo Viron villistä ja ainutlaatuisesta luonnosta. Elokuvassa tutustutaan Viron mahtaviin maisemmin ja siellä asuviin eläimiin.

Maisemat, jotka ovat muovautuneet tuhansien vuosien aikana, kertovat muinaisista ajoista. Yksikään yksityiskohta ei ole ilmestynyt sattumalta, vaan on huolellisesti taottu kaikkien alkukantaisten voimien ja asukkaiden toimesta. Jokainen puu ja ruohonkorsi on huolellisesti veistetty, eläimiä on houkuteltu tai karkotettu, ääniä on lähestytty ja sovitettu kuoroksi. Maa on muovattu mahdollisuuksien ja tarpeiden mukaan. Esivanhempien pyrkimykset ja kauneuden tunne on säilyneet kuvioina maisemassa.


Eden

Ihmisen Rinki klo 21
Ensi-ilta: 07.08.2020
Ikäraja: 7
Pituus: 93 min.
Ohjaus: Ulla Heikkilä
Käsikirjoitus: Ulla Heikkilä
Näyttelijät: Aamu Milonoff, Linnea Skog, Bruno Baer, Amos Brotherus, Jere Ristseppä, Satu Tuuli Karhu, Tommi Korpela, Irina Pulkka
Genret: Draama

EDEN on Ulla Heikkilän ohjaama ja käsikirjoittama elokuva aikuistumisesta, vapaudesta ja suurista tunteista.

Viikon mittainen rippileiri keskellä kauneinta kesää ja nuoriso koolla. Itsevarma älykkö Aliisa (Aamu Milonoff), seurueensa keskipiste Jenna (Linnea Skog) ja hiljainen ja herkkä Panu (Bruno Baer) joutuvat leirillä vastatusten itsensä, muiden ja vähän järjestelmänkin kanssa. Vanhemmat ovat jossakin kaukana vaatimuksineen, odotuksineen ja juhlajärjestelyineen.

Innokas nuori pappi Tiina (Satu Tuuli Karhu) haluaa saada nuoret mukaan omaan riparikuplaansa. Kaikki eivät ole kuitenkaan valmiita pelaamaan samoilla säännöillä, ja harras leiritunnelma on vain toiveunta. Kuka leirillä määrää ja mihin pitäisi uskoa? Entä kuka saa ja kenet? Jännitteet kasvavat, kun ihastumiset ja vihastumiset vuorottelevat järisyttävän viikon ajan. Jossakin vaiheessa jokaisen on luovuttava roolistaan ja nähtävä elämä uusin silmin.

 Save as PDF