fbpx

Sunnuntai 6.9.2020

Päivänäytökseen tuli muutos!

Pekka Töpöhäntä
Pelle Svanslös

Kellokas kello 14.

Ensi-ilta: 31.07.2020
Ikäraja: 7
Pituus: 68 min.
Ohjaus: Christian Ryltenius
Käsikirjoitus: Johan Bogaeus perustuen Gösta Knutssonin kirjoihin
Näyttelijät: Suomenkielisissä äänirooleissa:
Pekka Töpöhäntä – Miro Lopperi
Maija Maitoparta – Saara Lehtonen
Pirkko – Seera Alexander
Monni – Sasu Moilanen
Pilli – Peter Pihlström
Pulla – Tuukka Leppänen

Studio: BTI Studios
Kääntäjä: Tarmo Hietamaa
Dubbauksen ohjaus: Lauri Planman
Miksaus: John Strandskov
Äänittäjä: Lauri Planman
Tuotantovastaavat: Jenna Kivelä, Kaisa Mertano
Genret: Animaatio, Koko perheen

Kissanpentu Pekka Töpöhäntä elää ihanaa elämää maalla Birgitan kanssa. Birgitta on tyttö, joka rakastaa Pekka Töpöhäntää eniten maailmassa. Syysmyrskyn aikana Pekka Töpöhäntä tippuu jokeen ja ajautuu joen mukana suureen Upsalan kaupunkiin. Upsalassa hän kohtaa uusia ystäviä, mutta kaikki hänen kohtaamansa tyypit eivät ole yhtä mukavia. Miten Pekka jaksaa uskoa, että kaikille tulisi olla kiltti? Riittääkö hänen rohkeutensa sankaruuteen? Pääseekö Pekka enää koskaan kotiin Birgitan luokse?


Aika jonka sain

Kellokas klo 16

Ensi-ilta:13.03.2020
Ikäraja:12
Pituus:104 min.
Ohjaus:Tuukka Temonen
Käsikirjoitus:Olga ja Tuukka Temonen
Näyttelijät:Olga Temonen, Micke Rejström, Sebastian Rejman, Satu Silvo, Pilvi Hämäläinen, Ville Myllyrinne, Riitta Havukainen, Anu Sinisalo, Inka Kallèn, Tommi Eronen, Harri Moisio, Tatu Sinisalo, Jontte Valosaari, Arttu Lindeman
Lavastus: Einari Saarinen
Kuvaus: Aki Huttunen, Ida Tunturipuro, Mikko Kaurio
Leikkaus: Juha Kärkkäinen
Maskeeraus: Satu Arvo
Puvustus: Riia Lampinen
Genret: Draama

Elokuva kertoo tositapahtumiin pohjautuvan, suomalaisen naisen uskomattoman selviytymistarinan.

Jaana on ravintoloitsija ja kahden lapsen äiti, jonka vapaa aika kuluu ratsastuksen parissa. Jaana elää yhdessä karismaattisen, mutta äkkipikaisen miesystävänsä Markon kanssa. Jaanan elämä muuttuu kertaheitolla, kun hän halvaantuu vakavassa onnettomuudessa.


Baby Jane

Kellokas klo 18

Ensi-ilta: 08.03.2019
Ikäraja: 12
Pituus: 93 min.
Ohjaus: Katja Gauriloff
Käsikirjoitus: Veera Tyhtilä, Katja Gauriloff
Näyttelijät: Roosa Söderholm, Maria Ylipää, Nelly Kärkkäinen ja Lauri Tilkanen
Tuottajat: Joonas Berghäll ja Satu Majava /Oktober Oy
Genret: Draama

Baby Jane on ohjaaja Katja Gauriloffin ensimmäinen fiktioelokuva ja Sofi Oksasen toinen romaani. Elokuvan on käsikirjoittanut Veera Tyhtilä yhdessä Katja Gauriloffin kanssa. Baby Janen rooleissa tullaan näkemään Roosa Söderholm ja Maria Ylipää sekä Kärkkäinen ja Lauri Tilkanen. Katja Gauriloff tunnetaan erityisesti dokumenttielokuvistaan Säilöttyjä unelmia ja Kuun metsän Kaisa, joka palkittiin parhaan dokumenttielokuvan Jussilla. Elokuvan tuottavat Joonas Berghäll ja Satu Majava tuotantoyhtiö Oktober Oy:stä ja sen levittää Future Film Oy.

TARINA
Pikkukaupungin tyttö Jonna (Roosa Söderholm) saapuu Helsinkiin suuntanaan opiskelut ja jännitys. Jonna uppoaa viattoman innolla kaupungin sykkeeseen, kunnes eräänä varomattomana yönä hänet yllättää uhkaava tilanne. Pelastajaksi ilmestyy Piki (Maria Ylipää), ihmeellinen nainen, jonka itsevarmuus lumoaa Jonnan. Jonna palvoo pelastajaansa, Piki kietoo köytensä hänen ympärilleen ja kiihkeä rakkaustarina alkaa.

KIRJA
Taskukirjalaitos Baby Janesta elokuvakannella ilmestyy helmikuussa 2019 Silberfeldtin kustantamana. Mukana on elokuvaliite, johon elokuvan tekijät ovat kirjoittaneet tekstejä siitä, miten he kokivat elokuvan tekemisen. Muun muassa Maria Ylipää kuvailee valmistautumistaan elokuvan Pikin rooliin ja Sattva-Hanna Toiviainen kertoo puolestaan siitä, miten Baby Janen maailma luotiin elokuvaan lavastuksen kautta. http://www.sofioksanen.fi/kirjat/baby-jane/


Aalto

Ihmisen Rinki klo 21

Ensi-ilta: 04.09.2020
Ikäraja: 7
Pituus: 103 min.
Ohjaus: Virpi Suutari
Käsikirjoitus: Virpi Suutari, Jussi Rautaniemi
Näyttelijät: Pääosissa dokumentissa: Alvar Aalto, Aino Aalto ja Elissa Aalto.
Leikkaus: Jussi Rautaniemi
Kuvaus: Heikki Färm, Jani Kumpulainen, Tuomo Hutri
Äänisuunnittelu: Olli Huhtanen
Sävellys: Sanna Salmenkallio
Tuottaja: Timo Vierimaa
Vastaavat tuottajat: Virpi Suutari ja Martti Suosalo /Euphoria
Genret: Dokumentti

Miksi rakentaa tavallista, jos voi luoda paratiisin –

Rakkaustarina ja kuvaus aikaansa edellä olleesta taiteilijapariskunnasta.

Palkitun dokumentaristin Virpi Suutarin dokumenttielokuva modernismin mestareista arkkitehti Alvar ja Aino Aallosta sekä heidän teoksistaan ympäri maailmaa. Aino Aallon tarina Alvarin tasa-arvoisena kollegana nousee esiin ja henkilökohtainen tarina kietoutuu orgaanisella tavalla arkkitehtuuriin ja työhön. Aalto kertoo rohkeista ja aikaansa edellä olleista luovista taiteilijoista ja yrittäjistä, Alvarista, Ainosta ja Elissasta, jonka kanssa Aalto meni naimisiin 1952 Ainon kuoleman jälkeen.

Elokuvassa on runsaasti ennennäkemätöntä ja -kuulematonta arkistomateriaalia, kuten Aaltojen rakkauskirjeitä sekä Göran Schildtin Aallon elämänkertaa varten nauhoittamia taustahaastatteluja. Elokuva perustuu laajaan taustatyöhön ja ja nykypäivässä kuvattuun materiaaliin. Sitä varten on haastateltu Aaltojen läheisiä ja kansainvälisiä huippututkijoita eri puolilla maailmaa. Dokumentti kuljettaa katsojan kiehtovalle matkalle Aaltojen rakkaustarinaan ja heidän ajatteluunsa ikonisten teosten taustalla.

Elokuvassa vieraillaan monissa Suomen Aalto-kohteissa Helsingissä, Imatralla, Jyväskylässä, Rovaniemellä, Seinäjoella ja Säynätsalossa sekä Venetsian Paviljongissa, Viipurin kirjastossa ja Cambridgessa. Matkalla kohdataan myös Rockefellerit, Le Corbusier sekä monia muita legendaarisia kulttuurihahmoja.

 Save as PDF