fbpx

Tiedotteet 2020

Tähän kokoamme vuoden 2020 tiedotteet sitä mukaan kun ne julkaistaan.

Tiedote 29.8.2020

TIEDOTE – Vapaa julkaistavaksi heti

Kino Ylläs 2020 -festivaali alkaa aivan kohta  

Kino Ylläs – Elokuvia taivasalla -tapahtuma viettää 15-vuotista taivaltaan runsaalla ohjelmistolla.
Ennennäkemättömän monta näytöstä sisällä ja ulkona.
Syksyn elokuvafestivaalia vietetään 3.-13.9.2020, eli 11 iltaa ja päivää.
Tänä vuonna elokuvia nähdään sekä iltaisin ulkona Ihmisen Ringissä että päivisin sisällä Kellokkaassa.

Ohjelmisto on valmis. Muutama viime hetken peruutus elokuviin tuli, mutta onneksi saimme myös hyviä uutisia. Meille on tulossa molempina viikonloppuina elokuvan tekijöitä.


Ensimmäisenä perjantaina 4.9. näyttelijä Anu Sinisalo saapuu paikalle elokuvasta Metsäjätti. Lauantaina 5.9. Anun lisäksi vieraiksi saapuvat Metsäjätin tekijöistä Ville Jankeri sekä Risto Räppääjä ja väärä Vincent elokuvan yksi tuottajista Rimbo Salomaa. Rimbo on tuottanut myös aikaisemmin ilmestyneet Risto Räppääjä -elokuvat.

Toisena viikonloppuna 11. ja 12.9.  Viimeiset-elokuvan osalta saamme vieraaksemme molempiin iltoihin käsikirjoittaja Heikki Huttu-Hiltusen, tuottaja Katrin Kissan, sekä näyttelijä Laura Birnin. Perjantaina 11.9. mukana on myös ohjaaja Veiko Õun­puu ja lauantaina 12.9. näyttelijä Tommi Korpela.

Ihmisen Ringissä ennen päänäytöstä nähdään yksi lyhytelokuva, kuten kolarilaisen Jorma Kaulasen tekemä Jail Lullaby. Elokuvantekijöiden ollessa paikalla lyhytelokuvia ei kuitenkaan näytetä.

Kino Ylläksen jännittäviä yöelokuvia pimeässä ulkoilmassa nähdään viikonloppuisin.

Muutama elokuva tärppi tämän vuoden 30 näytöksestä:

Ensimmäinen viikonloppu alkaa Metsäjätin tupla ennakolla perjantaina 4.9. ja lauantaina 5.9. Molemmat näytökset ovat illalla Ihmisen Ringissä ja alkavat kello 21.

Lauantain Risto Räppääjä ja väärä Vincentin ennakkonäytöksessä mukana elokuvan tuottaja Rimbo Salomaa.
Risto Räppääjä nähdään toisen kerran iltanäytöksenä Ihmisen Ringissä ti 8.9. klo 21.

Viikolla nähdään kotimaisia dokumenttielokuvia.
Anerca – elämän hengitys, joka kertoo arktisen alueen alkuperäiskulttuureista. Elokuvan ovat ohjanneet Markus Lehmuskallio ja Johannes Lehmuskallio.
Toinen kotimainen dokumentti on Aalto, joka kertoo arkkitehtimestareista Alvar ja Aino Aallosta. Elokuvan on ohjannut Virpi Suutari. Aalto-dokumentti nähdään kahdesti, yksi näytös sisällä ja yksi ulkona.

Tuulten taottu maa on dokumentti Viron villistä ja ainutlaatuisesta luonnosta. Sen on ohjannut Joosep Matjus. Sen jälkeen nähdään ilmaisnäytöksenä Arvokas metsämme –dokumentti, joka kertoo metsiemme moninaisesta käytöstä ja siitä, miten se on muuttunut. Elokuvassa on mukana myös kolarissa toimiva Repolar. Elokuva on tehty Marjatta ja Eino Kolin säätiön tukemana.
  

Toisena viikonloppuna paikallisesti suurimman mielenkiinnon tuo Suomen ENSI-ILLAN saava, Ylläkselläkin kuvattu, Viimeiset – Viimased.  Elokuva nähdään kahtena iltana, perjantaina 11.9. ja lauantaina 12.9. kello 21. Molempina iltoina on paikalle tulossa elokuvan tekijöitä kertomaan elokuvasta. 
Viimeiset-elokuvan on ohjannut Veiko Õunpuun, ja siinä näyt­te­le­vät muun muassa Tommi Korpela, Laura Birn ja suosittu virolaisnäyttelijä Pääru Oja. Elokuva on tehty virolais-suomalaisena yhteistyönä, ja Lapin elokuvakomissio auttoi tuotantoa muun muassa kuvauspaikkojen, paikallisen työryhmän ja palveluntarjoajienetsimisessä.
Sitä on kuvattu mm. Kolarissa, Muoniossa, Enontekiöllä, Norjassa ja Virossa.
Perjantain näytöksessä osa lipuista on varattu kutsuvieraille, mutta sinnekin myydään yli 300 lippua. Lauantain näytökseen myyntiin tulee 450 lippua.

Tarkemmat ohjelmatiedot löytyvät nettisivuiltamme:
https://kinoyllas.net/kino-yllas/kino-yllas-2020/ohjelmisto-2020/

Ihmisen Ringissä palvelee perinteisesti kahvio jota hoitaa tänäkin vuonna Kesängin Keitaan Johanna. Kahviosta saa juomaa terästettynäkin sekä pientä syötävää. Kellokkaassa janoista ja nälkäistä vierailijaa palvelee ravintola Halla.

Koronaepidemian pyöriessä maailmalla, myös me varaudumme rajoituksiin. Ihmisen Rinkiin mahtuu normaalisti lähes 800 katsojaa, mutta nyt rajoitamme katsojamäärän alle 500 henkilöön.
Kellokkaan katsomoon mahtuu 130 katsojaa, ja tätä rajoitetaan tarpeen mukaan.
Katsojilta toivomme tietenkin, että paikan päälle ei tulla kipeänä. Huolehditaan hyvästä käsihygieniasta, eikä yskitä päin toisia ihmisiä. Pidetään huolta toisistamme!
Toivomme katsojien käyttävän suositusten mukaisesti kasvomaskeja. Omat kasvomaskit voi ottaa tarpeen mukaan, mutta elokuvakerholla on myynnissä kertakäyttöisiä maskeja sekä Kellokkaalla että Ihmisen Ringissä.

Kino Ylläs – elokuvia taivasalla 3.-13.9. Ylläksellä.

Lisätietoa ohjelamavastaava Hannalta, p. 045 7831 2711 ja hannamaija@kinoyllas.net.
Tapahtumavastaava Jani Modigilta p. 040 5500 421 ja jani@kinoyllas.net tai kinoyllas.net

Kuvia viime vuosilta löytyy osoitteesta kinoyllas.net/media.

Tervetuloa elämyksellisiin elokuviin! 


Tiedote 12.8.2020

Kino Ylläs 2020 – rutkasti kotimaisia ennakkonäytöksiä  

Vahvasti perinteikäs Kino Ylläs – Elokuvia taivasalla tapahtuma viettää 15-vuotista taivaltaan.
Syksyn elokuvafestivaalia vietetään 3.-13.9.2020, eli 11 iltaa ja päivää.
Tänä vuonna elokuvia nähdään sekä iltaisin ulkona Ihmisen Ringissä että päivisin sisällä Kellokkaassa.

Tapahtuma on saanut uuden ohjelmistovastaava, Hanna Kämäräinen joka tuo festivaalin teemaksi kotimaisuuden, naiset ja dokumentit.

2020 ohjelmistoon on saatu monta odotettua elokuvaa ennakkonäytökseen.

1. viikonloppu alkaa Metsäjätin tupla ennakolla perjantaina 4.9. ja lauantaina 5.9. Molemmat näytökset ovat illalla Ihmisen Ringissä ja alkavat kello 21.

Viikolla nähdään ennakkonäytöksenä lastenelokuva Risto Räppääjä ja väärä Vincent. Sekin nähdään kahdesti; päivänäytöksenä Kellokkaalla ja iltanäytöksenä Ihmisen Ringissä

Toisena viikonloppuna paikallisesti suurimman mielenkiinnon tuo Suomen ENSI-ILLAN saava,  Ylläkselläkin kuvattu, Viimeiset – Viimased.  Elokuva nähdään kahtena iltana, perjantaina 11.9. ja lauantaina 12.9. kello 21. Molempina iltoina on paikalla tulossa elokuvan tekijöitä kertomaan elokuvasta. 
Viimeiset-elokuvan on ohjannut Veiko Õunpuun, ja siinä näyttelevät muun muassa Tommi Korpela, Laura Birn ja suosittu virolaisnäyttelijä Pääru Oja. Elokuva on tehty Virolais-Suomalaisena yhteistyönä, ja Lapin elokuvakomissio auttoi tuotantoa muun muassa kuvauspaikkojen, paikallisen työryhmän ja palveluntarjoajienetsimisessä.
Sitä on kuvattu mm. Kolarissa, Muoniossa, Enontekiöllä, Norjassa ja Virossa.
Perjantain näytöksessä osa lipuista on varattu kutsuvieraille, mutta sinnekin myydään yli 300 lippua. Lauantain näytökseen myyntiin tulee 450 lippua.

Festivaalin päättää myös ennakkonäytös Tove. Elokuva kertoo Tove Janssonista, maailmankuulun taiteilijan luovasta energiasta sekä identiteetin ja vapauden etsimisestä.

Pitkän tapahtuman aikana olemme mukana järjestämässä maastopyöräilyn MTB seminaaria. Seminaarissa valitaan myös lyhärikisan parhaat videot paikan päällä luontokeskus Kellokkaalla perjantaina 4.9. Lyhärikisaan voi osallistua 20.8. asti lähettämällä oman videon Ylläs ympärivuotiseksi -hankkeen vetäjälle Joel Kauppiselle. Tarkempia tietoja antaa Joel, joel.kauppinen@yllas.fi.

Kellokkaan pihapiirissä järjestetään samoihin aikoihin myös Tori- ja Metsäpäivät, 11.-13.9.  Tarkemmat ohjelmatiedot löytyvät nettisivuiltamme:
https://kinoyllas.net/kino-yllas/kino-yllas-2020/ohjelmisto-2020/


Tiedote 6.8.2020

Kino Ylläs 2020 vahvasti kotimaista elokuvaa 

Vahvasti perinteikäs Kino Ylläs – Elokuvia taivasalla -tapahtuma viettää 15-vuotista taivaltaan.
Syksyn elokuvafestivaalia vietetään 3.–13.9.2020, eli 11 päivää ja iltaa.
Tänä vuonna elokuvia nähdään sekä iltaisin ulkona Ihmisen Ringissä että päivisin sisällä Kellokkaassa.

Tapahtuma on saanut uuden ohjelmistovastaavan, Hanna Kämäräisen. Kämäräinen tuo festivaalin teemaksi kotimaisuuden, naiset ja dokumentit. Luvassa on yksi Suomen vuoden odotetuimmista ensi-illoista ja poikkeuksellisen monta ennakkonäytöstä. Festivaaleilla nähdään myös kaivattuja dokumentteja sekä iltaisin lyhytelokuvia ennen varsinaista päänäytöstä.

Paikallisesti suurimman mielenkiinnon tuo Suomen ensi-iltansa saava, Ylläkselläkin kuvattu Viimeiset – Viimased.Elokuva esitetään kahdesti, perjantaina 11.9. ja lauantaina 12.9. kello 21. Molempina iltoina paikalla on elokuvan tekijöitä kertomassa elokuvasta. Viimeiset-elokuvan on ohjannut Veiko Õunpuu, ja siinä näyttelevät muun muassa Tommi Korpela, Laura Birn ja suosittu virolaisnäyttelijä Pääru Oja.Suomen Lappiin sijoittuvan modernin westernin ovat käsikirjoittaneet Heikki Huttu-Hiltunen, Eero Tammi ja Õunpuu, ja tarina kertoo poronhoidon ja kaivosteollisuuden välisestä kitkasta pienessä pohjoiskylässä. Viimeiset on tehty virolais-suomalaisena yhteistyönä, ja sitä on kuvattu muun muassa Kolarissa, Muoniossa, Enontekiöllä, Norjassa ja Virossa. Lapin elokuvakomissio auttoi tuotantoa muun muassa kuvauspaikkojen, paikallisen työryhmän ja palveluntarjoajienetsimisessä. Osa perjantain näytöksen lipuista on varattu kutsuvieraille, mutta sinnekin myydään yli 200 lippua. Lauantain näytökseen myyntiin tulee 450 lippua. Viimeiset saa valtakunnallisen ensi-iltansa loppuvuodesta

Ennakkonäytöksiäon suunnitteilla ainakin neljälle muullekin elokuvalle. Niistä tiedotetaan heti, kun asiat saadaan viilattua kohdilleen.

Pitkän tapahtuman aikana olemme mukana järjestämässä maastopyöräilyn MTB-seminaaria. Seminaarissa valitaan myös lyhärikisan parhaat videot paikan päällä luontokeskus Kellokkaassa perjantaina 4.9. Lyhärikisaan voi osallistua 20.8. asti lähettämällä oman videon Ylläs ympärivuotiseksi -hankkeen projektipäällikölle Joel Kauppiselle. Mikäli kaipaat lisätietoja, ole yhteydessä osoitteeseen joel.kauppinen@yllas.fi.

Kellokkaan pihapiirissä järjestetään samoihin aikoihin myös Tori- ja Metsäpäivät 11.–13.9.  Ulkona on torimyyjien lisäksi moottorisahaveistosesityksiä ja muita työesityksiä. Luonnon ja retkeilyn asiantuntijat ovat myös torilla ja vastaavat torikansan kysymyksiin. Sunnuntaina on savottahenkisiä tarinoita ja pöllinsahauskilpailu.

Ihmisen Ringissä palvelee perinteisesti kahvio, ja Kellokkaassa janoista ja nälkäistä vierailijaa palvelee ravintola Halla.

Koronaepidemian pyöriessä maailmalla, myös me varaudumme rajoituksiin. Ihmisen Rinki vetää normaalisti lähes 800 katsojaa, mutta nyt rajoitamme katsojamäärän alle 500 henkeen.
Kellokkaan katsomoon mahtuu 130 katsojaa, ja tätä rajoitetaan tarpeen mukaan.
Katsojilta toivomme tietenkin, että paikan päälle ei tulla kipeänä. Huolehditaan hyvästä käsihygieniasta, eikä yskitä päin toisia ihmisiä. Pidetään huolta toisistamme!

Kino Ylläs – elokuvia taivasalla 3.-13.9. Ylläksellä.

Lisätiedot:
Ohjelmistovastaava Hanna Kämäräinen, p. 045 7831 2711
hannamaija@kinoyllas.net.

TapahtumavastaavaJani Modig p. 040 5500 421, jani@kinoyllas.net

Kuvia viime vuosilta löytyy osoitteesta kinoyllas.net/media.

Tervetuloa elämyksellisiin elokuviin! 


 Save as PDF