fbpx

Mikä on Kino Ylläs 

Kino Ylläs – Elokuvia taivasalla on Ylläksen oma elokuvafestivaali. Sen järjestää Elokuvakerho Napapiirin Sankarit yhteistyössä Metsähallituksen Luontokeskus Kellokkaan kanssa.

Edellisvuosina elokuvia katsottiin aamupäivästä alkuiltaan luontokeskuksessa jossa on 134 katsomopaikkaa. Myöhemmin illalla, kun on tarpeeksi pimeää, siirrytään n. 700-paikkaiseen ulkoilmateatteri Ihmisen Rinkiin, joka sijaitsee Äkäslompolon puoleisen hiihtokeskuksen parkkipaikkojen alapuolella. Ihmisen Rinki on osoitteessa Tunturitie 56, 95970 Äkäslompolo.

Elokuvan katsominen pimeässä syysillassa, tunturin kupeessa on uskomattoman hieno elämys. Viileään syysiltaan ja yöhön tulee kuitenkin pukeutua lämpimästi. Toppapuvut, makuupussit ja kelkkahaalarit eivät ole liioiteltuja. Sateen sattuessa puetaan päälle sadetakit.

Luonnon omat tehosteet tuovat näytöksiin ainutlaatuisen tunnelmansa. Tuulen humina, tähtitaivas, kuu, revontulet ja jopa lumisade, kaikki ovat mahdollisia, kaikkia on kokeiltu, eikä yhtään näytöstä ole tarvinnut sään takia peruuttaa.

Kahvio  palvelee iltanäytöksissä aina yönäytöksien alkuun asti. Tarjolla pientä purtavaa mm. höyrymakkaraa, lohileipää, marjapiirakkaa sekä teitenkin juotavaa kuten kahvia, teetä, olutta, skumppaa ja kuumaa totia ja tottakai minttukaakaota.

Tapahtumaa tukevat Kolarin Kunta, Ylläksen Matkailuyhdistys, paikallislehdet Kuukkeli ja Luoteis-Lappi sekä Tunturi-Lapin Paino. 

#kinoyllas

#kinoylläs #kinoyllas #ylläs #yllas

 Save as PDF