Kino Ylläs – Elokuvia taivasalla on syksyisin järjestettävä elokuvakulttuurin tapahtuma Ylläksellä.

Tapahtuman järjestää Elokuvakerho Napapiirin Sankarit.

Tapahtuma on perinteisesti järjestetty luontokeskus Kellokkaassa ja ulkoilmateatterissa, Ihmisen Ringissä. Ihmisen Rinki on tunnelmallinen n. 700-paikkainen ulkoilmateatteri, joka sijaitsee Äkäslompolon puoleisen hiihtokeskuksen parkkipaikkojen alapuolella. Ihmisen Rinki on osoitteessa Tunturitie 56, 95970 Äkäslompolo.

Elokuvan katsominen pimeässä syysillassa, tunturin kupeessa on uskomattoman hieno elämys. Viileään syysiltaan ja yöhön on hyvä pukeutua lämpimästi. Toppapuvut, makuupussit ja kelkkahaalarit eivät ole lainkaan liioiteltuja. Sateen sattuessa varustaudutaan sadetakeilla.

Luonnon omat tehosteet tuovat näytöksiin ainutlaatuisen tunnelmansa. Kirkkaalla säällä elokuvan lomassa voi ihailla tuhansia tähtiä ja jopa revontulien leiskuntaa taivaalla. Toisaalta on saatu kokea tuulen huminaa ja jopa lumisadetta. Kaikki on mahdollista, kaikkea on koettu, muttei yhtään näytöstä ole tarvinnut sään takia peruuttaa.

Kahvio  palvelee iltanäytöksissä aina yönäytöksien alkuun asti. Tarjolla pientä purtavaa, niin suolaista kuin makeaa, sekä tietenkin juotavaa kuten kahvia, teetä ja virvoitusjuomia. Kahviossa on A-oikeudet.

Tapahtumaa tukevat Kolarin Kunta, Ylläksen Matkailuyhdistys, paikallislehdet Kuukkeli ja Luoteis-Lappi sekä Tunturi-Lapin Paino. 

#kinoyllas

#kinoylläs #kinoyllas #ylläs #yllas

Print Friendly, PDF & Email